Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Φυλακή για Βρετανό πρώην υπουργό και την Ελληνίδα πρώην σύζυγό του

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επιβλήθηκε στον μέχρι πέρυσι υπουργό Περιβάλλοντος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Χιουν και στην Ελληνίδα πρώην σύζυγό του, και πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της βρετανικής κυβέρνησης, Βίκυ Πράις, για την κατηγορία της παραπλάνησης της δικαιοσύνης.

Η κα. Πράις κρίθηκε ένοχη αφού παραδέχθηκε ότι πριν από μία δεκαετία είχε λάβει τους βαθμούς ποινής από τροχαίο παράπτωμα που είχε διαπράξει ο τότε σύζυγός της, κ. Χιουν, κορυφαίο στέλεχος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Ωστόσο, η 59χρονη οικονομολόγος στην υπερασπιστική της γραμμή υποστήριξε ότι βρέθηκε προ τετελεσμένου από το σύζυγό της επικαλούμενη «συζυγικό εξαναγκασμό», επιχείρημα που δεν έπεισε τους ενόρκους.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε από την ίδια την κα. Πράις το 2011, μετά την ομολογία του συζύγου της ότι διατηρούσε δεσμό με συνεργάτιδά του.

Ο κ. Χιουν, που αποχώρησε από τη θέση του υπουργού Ενέργειας το Φεβρουάριο του 2012, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ομολόγησε την ενοχή του πριν την έναρξη της δίκης, κάτι που του εξασφάλισε ελάφρυνση ποινής κατά 10%. Έως τότε απέρριπτε τις κατηγορίες. Ο κ. Χιουν παραιτήθηκε επίσης από τη βουλευτική του έδρα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ομολόγησε την ενοχή του.

Ανακοινώνοντας την ποινή, ο δικαστής είπε ότι αμφότεροι οι καταδικασθέντες είπαν ψέματα και σημείωσε ότι το αδίκημα της παραπλάνησης της δικαιοσύνης είναι πολύ σοβαρό. Επέκρινε τον Κρις Χιουν για τα «επανειλημμένα ψεύδη» του, καθώς και τη Βίκυ Πράις, λέγοντας ότι «το όπλο της εκδίκησης που επέλεξε είναι πολύ επικίνδυνο».

Πηγή: http://www.skai.gr

0 σχόλια: