Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Αμάρτησε» επειδή αγκάλιασε τη μητέρα του Τσάβες


Έντονη κριτική, λόγω του εναγκαλισμού του με τη μητέρα του Ούγκο Τσάβες, αντιμετώπισε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ με την επιστροφή του στο Ιράν από τη Βενεζουέλα. Η φωτογραφία του Ιρανού προέδρου να αγκαλιάζει την 78χρονη μητέρα του Τσάβες, καθώς εκείνη του κρατά τα χέρια, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες της χώρας του και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντηρητικών επικριτών του.

Η κριτική συνίσταται στο γεγονός ότι οι άνδρες μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να αγγίζουν γυναίκες που δεν είναι μέλη της οικογένειάς τους. Έτσι οι επικριτές του Αχμαντινετζάντ, του καταλογίζουν τώρα ότι διέπραξε αμαρτία και συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν ταιριάζει στο ρόλο του.

Παράλληλα δηλώνουν ότι πλέκοντας το εγκώμιο του Τσάβες, δείχνει ότι έχει επηρεαστεί από ένα «αποκλίνον ρεύμα» σημειώνοντας έτσι την απομάκρυνση του Αχμαντινετζάντ από τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Συνεργάτες του Ιρανού προέδρου έσπευσαν να δηλώνουν ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. «Κατασκεύασαν τη φωτογραφία ή την πήραν από μία γωνία που μοιάζει να δείχνει ότι βρίσκονται σε επαφή. Δεν της έπιασε το χέρι» δήλωσε ο Μοχαμαντρέτσα Μιρ Ταντζεντίνι, σύμβουλος του Αχμαντινετζάντ.



Παράλληλα, μία φανερά κατασκευασμένη εκδοχή της φωτογραφίας εμφανίστηκε σε ορισμένες ιρανικές ιστοσελίδες. Η φωτογραφία έδειχνε τον Μ. Αχμαντινετζάντ στην ίδια στάση, να αγκαλιάζει έναν ηλικιωμένο άνδρα. Οι υποστηρικτές του προέδρου αναφέρουν ότι αυτή είναι η αυθεντική φωτογραφία και ότι ο Μ. Αχμαντινετζάντ αγκάλιαζε στην πραγματικότητα έναν θείο του Τσάβες και όχι τη μητέρα του. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας στη φωτογραφία μαζί με τον Αχμαντινετζάντ είναι ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Entekhab ζήτησε νωρίτερα συγγνώμη από τον Αχμαντινετζάντ επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία και κατηγόρησε την Daily Telegraph ότι πραγματοποίησε Photoshop και μάλιστα με τρόπο ερασιτεχνικό. Λίγες ώρες αργότερα, η ιστοσελίδα απέσυρε τη συγγνώμη της, αναφέροντας ότι η φωτογραφία είναι πραγματική.
http://tvxs.gr

0 σχόλια: