Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο Τσίπρας θα μας... δήμευε τις καταθέσεις, είπατε;

Θυμάμαι ακόμα το χαμό που είχε γίνει με τον Γλέζο προεκλογικά, όταν τόλμησε να πει κάτι για φορολόγηση των καταθέσεων. Πέσαν να τον φάνε τον άνθρωπο. Και τι δεν είπαν για την περίπτωση που νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: για δημευσεις καταθέσεων, για επέλαση του κομμουνισμού, για κατάσχεση περιουσιών, μόνο ότι θα μας πάρουν τις γυναίκες οι αριστεροί, αν κυβερνήσουν, δεν είπαν!

Και να σου αδελφέ μου γίνανε όλα, όπως τα είπαν: και δημευσεις καταθέσεων έχουμε και άγρια φορολόγηση στους πιο αδύναμους και εξευτελισμό των περιουσιών και συνεχή αβεβαιότητα, με μόνιμες απειλές για το μέλλον, που σου διαλύουν την ψυχολογία και σου τσακίζουν την αξιοπρέπεια, έχουμε. Με μια διαφορά: όλα αυτά δεν τα έφεραν η αριστερά, ο Τσίπρας και ο Γλέζος. Τα έφεραν και ποιος ξέρει πόσα άλλα θα φέρουν οι νεοφιλελεύθεροι, οι κεντρώοι, οι ευρωλάγνοι, οι δήθεν σωτήρες.

Ολα όσα είπαν ότι θα μας προκαλούσε μια αριστερή, αντιμερκελική (αυτοί την έλεγαν αντιευρωπαϊκή, ταυτίζοντας την Ευρώπη με τη Γερμανία της Μέρκελ) κυβέρνηση, τα έφερε τελικά η "εθνοσωτήριος" -τρομάρα μας - κυβέρνηση του μνημονίου.

Το ότι οι πιστοί στην πολιτική της Μέρκελ- συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικης κυβέρνησης - βάλανε χέρι στις καταθέσεις στην Κύπρο - για αρχή, μην έχουμε αυταπάτες - είναι απλά το πιο χοντροειδές και το πιο απρόσμενο, που κάνανε ως τώρα. Ισως δεν το περιμέναμε να συμβεί και γι' αυτό μας σόκαρε. Δεν περιμέναμε ότι θα έφταναν στη σημείο να τιμωρήσουν έτσι τους καταθέτες, κλέβοντας κανονικά τις αποταμιεύσεις και βάζοντας αδιακρίτως, ακόμα και ξένους πολίτες να πληρώσουν τη "διάσωση" μιας χώρας.

Δεν είναι όμως το πρώτο, ούτε και το πιο οδυνηρό: η ανεργία, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η ισοπέδωση κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών, η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και η διακόρευση της εθνικής κυριαρχίας είναι ήδη μια πραγματικότητα, που βιώνουν πολλοί ευρωπαίοι λαοί, με τον ελληνικό πρώτο και στην πιο δύσκολη θέση.

Απλά η διάλυση της Κύπρου, που επέβαλαν οι Μερκελιστές της Ευρώπης έδειξε κάτι: ότι δεν υπάρχουν πλέον όρια στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Οτι αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Οποιος πιστεύει στα περί "σωτηρίας" μας με αυτές τις πολιτικές, ή πάσχει από ανίατες ιδεοληψίες ή είναι βυθισμένος σε αυταπάτες.

Δεν ξέρω, για να ξαναγυρίσουμε στην αρχή, αν ο Τσίπρας θα ήταν η σωτηρία μας, είμαι όμως βέβαιος ότι οι Μερκελιστές νεοφιλελεύθεροι Ταλιμπάν, ευρωφετιχιστές, τροικανοι υποτελείςκαι μνημονιακοί ακόλουθοι είναι η καταστροφή μας.
γράφει ο Γιάννης Μακρυγιάννης για το protothema.gr

0 σχόλια: