Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Σκληρή αντίδραση Δαμανάκη για την ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας Πηγή: Σκληρή αντίδραση Δαμανάκη για την ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας

Η απρόσμενη ταξιδιωτική οδηγία - «δηλητήριο» σε μορφή email που εξέδωσε η Κομισιόν κατά της Ελλάδας, επέφερε την έντονη αντίδραση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.
 Υπενθυμίζεται πως η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες, κάνει λόγο για κοινωνικές αναταραχές και κινδύνους για τους Ευρωπαίους υπαλλήλους στην Ελλάδα, με αφορμή την επίσκεψη αξιωματούχων της Κομισιόν στην Αθήνα. Η κ. Δαμανάκη, με επιστολή της, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο οποίο εκφράζει την αντίθεσή της για την εν λόγω οδηγία, καθώς και τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Επιβεβαίωση της οδηγίας Ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης, επιβεβαίωσε την ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν. Μάλιστα, απαντώντας στην ιστοσελίδα tovima, σημείωσε τα εξής: «1) οι ελληνικές αρχές με τις οποίες συνεργάζεται η Υπηρεσία Ασφάλειας της Επιτροπής είναι η Ελληνική Αστυνομία. Είναι σε τακτική επαφή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επισκέψεις Επιτρόπων κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών 2) ναι, οι οδηγίες είναι (αυτονόητα) μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη του προσωπικού της Επιτροπής, το οποίο δουλεύει για την Ελλάδα κατ' αίτημα της χώρας . 3) η Επιτροπή με κάθε τρόπο συνδράμει στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας κι η ευρεία δημοσιοποίηση των προφανών εσωτερικών κανόνων ασφαλείας του προσωπικού της είναι αυτή που μπορεί να θίξει την εικόνα της χώρας...» Ουσιαστικά ο κ. Καρβούνης αφενός επιβεβαιώνει την ύπαρξη των σχετικών οδηγιών, αφετέρου εμπλέκει στην υπόθεση την ΕΛ.ΑΣ., η οποία καλείται πλέον να απαντήσει εάν γνώριζε για το γεγονός. Πηγή: Σκληρή αντίδραση Δαμανάκη για την ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας.

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια: