Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τιτανοτεράστιος λακές των τραπεζιτών...

Το βρώμικο  ρόλο του, αν δε τον ξέρουν όλοι,τουλάχιστον τον υποψιάζονται.

Σήμερα ξαναχτύπησε από το πάνελ του Ευαγγελάτου με ένα τεράστιο ψέμα.Από τα πολλά που λέει.

Συζητούσαν το βίντεο των μικροομολογιούχων και την ανάγκη στήριξης σε αυτή τη κατηγορία πολιτών, που το μόνο "έγκλημα" που έκαναν ήταν να επενδύσουν τα λεφτά τους στο Δημόσιο.

Όταν λοιπόν ο Ευαγγελάτος είπε ότι όλοι αποζημιώθηκαν εκτός από αυτούς τους ανθρώπους και χρήζουν προστασίας-φέρνοντας ακόμη και το παράδειγμα της χρεοκοπημένης Αργεντινής που τους αποζημίωσε-πήρε το λόγο ο κύριος Παπαδημητρίου και είπε ότι έχει δίκιο, αλλά οι Τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν διότι είχαν επενδύσει τα λεφτά των καταθέσεων σε ελληνικά ομόλογα...

Δηλαδή ο κύριος Μπάμπης ξέρει τις τοποθετήσεις όλων των ελληνικών Τραπεζών και μιλάει εκ μέρους τους.

Μάλιστα..

Απλά το σύστημα στην Ευρώπη τουλάχιστον δε δουλεύει έτσι.Μια τράπεζα δε πειράζει ποτέ τα κεφάλαιά της(μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις) και τις καταθέσεις.

Αντίθετα τις χρησιμοποιεί.Δηλαδή πάει στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και λέει :"Κοίτα,έχω κεφαλαιακή επάρκεια.Και έχω "x" καταθέσεις.Θέλω δάνειο."

Η ΕΚΤ την αξιολογεί και με τη διαδικασία της μόχλευσης (κάποτε έφτανε 9 ευρώ δάνειο : 1 ευρώ καταθέσης) της χορηγεί δάνειο με επιτόκιο 1%.

Το αν θα τα κάνει ελληνικά ομόλογα,χορηγήσεις,ξένα ομόλογα ή τοποθέτηση σε άλλα παράγωγα είναι απόφαση του Δ.Σ. της και των μετόχων βάσει των συμφερόντων της.

Έτσι γίνεται κύριε Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Τώρα η εκ του πονηρού ταύτιση της ανακεφαλαιοποίησης με τις καταθέσεις είναι το παιγχνίδι που παίζεις εξ'αρχής.Ότι όλα έγιναν για να σωθούν οι καταθέσεις και όχι οι τράπεζες.Πονηρό αλλά όχι αληθινό.Έτσι κύριε Μπάμπη..;

Και μας συγχωρείς για τους χαρακτηρισμούς, αλλά όταν αναμασάς ένα ψέμα λέγεται προπαγάνδα και διατεταγμένη υπηρεσία.Και είναι θεμιτή μόνο στα καθεστώτα που υπηρετείς.

0 σχόλια: