Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Εστιατόριο σερβίρει μαγιονέζα με… τα πάντα!

Από τα δημοφιλή πιάτα είναι οι σοκολατένιες τηγανίτες με μαγιονέζα, το φοντί τυριών με μαγιονέζα, το τηγανητό ρύζι με μαγιονέζα αλλά και το… παγωτό μαγιονέζα και το περίφημο «Mayorita» κατά το κλασικό κοκτέιλ «Μαργαρίτα», που σερβίρεται με μαγιονέζα στο χείλοςτου ποτηριού αντί για το κλασικό αλάτι!!! Οι Ιάπωνες γνώρισαν τη μαγιονέζα πρώτη φορά το 1925 η οποία παρασκευάζεται μόνο με τους κρόκους των αυγών (χωρίς τα ασπράδια), ενώ λίγη ποσότητα λαδιού και ξυδιού αλλάζει τη γεύση. Από τότε μέχρι σήμερα είναι φανατικοί λάτρεις της μαγιονέζας, που την βάζουν σε όλα σχεδόν τα φαγητά, ενώ υπάρχει και χαρακτηρισμός γι’ αυτούς: «mayolers», ή αλλιώς… η μαγιονέζα πάει με όλα!


http://perierga.gr

0 σχόλια: