Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παρά τη προπαγάνδα και την απομόνωση οι Κύπριοι θέλουν να φύγουν από το ευρώ.

Κόλαφος για την πολιτική Αναστασιάδη και μεγάλη οργή στον Κυπριακό λαό που τάσσεται με μεγάλη πλειοψηφία κατά της ευρωζώνης, καταδεικνύει δημοσκόπηση τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 και 20 Μαρτίου στην Κύπρο, για λογαριασμό του καναλιού Sigma, δύο στους τρεις κύπριους τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη. Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων πολιτών αρνείται ένα κούρεμα στις καταθέσεις.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας το 91% των κυπρίων αρνείται ένα κούρεμα στις καταθέσεις, ενώ το 67,3% τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Αναστασιάδη χάνει κατά κράτος καθώς η πλειοψηφία των κυπρίων πολιτών επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο και όχι στην Ευρώπη. Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των κυπρίων πολιτών καθώς το 61,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον.
Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε όμως και η δημοτικότητα του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, καθώς το 56,8% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση «Εμπιστεύεστε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να χειριστεί την οικονομία από δω και πέρα;».
Για το θέμα των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Eurogroup το 63.3% θεωρεί ότι ήταν κακοί ενώ το 26.8% θεωρεί ότι ήταν από καλοί έως πολύ καλοί.
Η λύση του αυτοδανεισμού και της εσωτερικής διαχείρισης του προβλήματος είναι προτιμότερη για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (28%), ακολουθεί η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου (18.1%), η συνεργασία με τη Ρωσία (14.6%), ο εξωτερικός δανεισμός 5.5% και το κούρεμα των καταθέσεων (3.8%).
Η συντριπτική πλειοψηφία (91%) συμφωνεί με την απόφαση της Βουλής για καταψήφιση των νομοσχεδίων ενώ μόλις το 5% τάσσεται εναντίον

Προπαγάνδα

Φυσικά ξεκίνησαν και εκεί στοχεύμενοι δημοσιογράφοι να "ενημερώνουν" τον κόσμο:


Λες και με τις λίρες δεν αγόραζαν τα εισαγώγιμα προϊόντα...Όπως κι εμείς με τις δραχμές.Φυσικά θα είναι δύσκολα τα 2 πρώτα χρόνια αλλά για  μετά δεν μας λένε...Εκτός αν προτιμούν την περίπτωση της Ελλάδας με 3η συνεχόμενη μνημονιακή χρονιά ύφεσης(6η συνολικά από την έναρξη της κρίσης) και η χρεοκοπία να πλανάται ανα τρίμηνο επί των κεφαλών.

Και μη ξεχνάμε...Όταν από τη δραχμή περάσαμε στο ευρώ-που είναι σκληρό νόμισμα αποφύγαμε τον πληθωρισμό...;Για να δούμε το πιο απλό παράδειγμα.Αγοράζαμε ένα μπουκαλάκι νερό έναντι 50 δραχμών και σε λίγο καιρό η αξία του έγινε 0,50 ευρώ...Για να δούμε...Η μετατροπή μας λέει ότι η τιμή έφτασε στις 170,37 δραχμές.Δηλαδή η τιμή του υπερτριπλασιάστηκε....Αυτό δεν ήταν πληθωρισμός...; Ή μήπως δεν επιζήσαμε και έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας...;

Αγαπητή Κύπρος,ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ!!!
Πηγή γκάλοπ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ

0 σχόλια: