Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ

Η αναβλητικότητα που παρατηρείται στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της ΑΕΚ έφερε σε θέση κατηγορουμένου τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο παράγοντας της «Ένωσης» συνελήφθη για οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ...

Το πρόβλημα για τον πρόεδρο των «κιτρινόμαυρων» δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΠΑΕ σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις για την εξόφληση των χρεών (άρθρο 44), το οποίο είχε συνάψει με το Δημόσιο το 2004 ο Ντέμης Νικολαΐδης!

Το παράδοξο είναι ότι στην ΑΕΚ επί μήνες περιμένουν τη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτός μάλιστα είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο καθυστερεί να μπει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Πάντως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Ανδρέας Δημητρέλος αναμένεται να κληθεί να καταβάλει ένα ποσό για να αφεθεί ελεύθερος, αλλά εάν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες εβδομάδες είναι βέβαιο ότι θα περιέλθει σε ανάλογη θέση.

Αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στην ΑΕΚ, είτε θετικές, είτε αρνητικές, αφού πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και της χρεοκοπίας, που θα σημάνει τον υποβιβασμό της ομάδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν γίνεται ονομαστική αναφορά.
Πάντως ο Ανδρέας Δημητρέλος είναι ο πρώτος εκ των δύο που συνελήφθηκαν. 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: 

«Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δύο (2) ημεδαποί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Αναλυτικά:

1. Συνελήφθη, σήμερα (21-3-2013) το πρωί, 54χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ. 

2. Συνελήφθη, χθες (20-3-2013) το πρωί, 41χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 14.190.749,02 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

http://www.zougla.gr

0 σχόλια: