Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Σκουριές: 20 ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση

Σε είκοσι υπόπτους «στρέφονται» οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 17 άτομα από την Ιερισσό, δύο από τη Μεγάλη Παναγία και ένα από το Γομάτι, τα οποία κλήθηκαν να παρουσιαστούν την Παρασκευή στο κλιμάκιο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διεξάγει τις έρευνες, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί κατάθεση. Αξιωματικοί επισημαίνουν πως τα είκοσι άτομα έχουν το δικαίωμα να λάβουν εάν το επιθυμούν 48ωρη προθεσμία, ωστόσο όπως τονίζουν πρόκειται για το τελευταίο στάδιο των ερευνών που έχει αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. πριν η δικογραφία σταλεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Χαλκιδικής, ώστε να ασκηθούν τυχόν διώξεις. Οι αστυνομικοί, όπως χαρακτηριστικά λένε, αφού εξέτασαν το υλικό, που συνέλαξαν από την περιοχή των Σκουριών αμέσως μετά την εμπρηστική επίθεση, τις μαρτυρίες, τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και έχοντας εντοπίσει κάποιες σημαντικές «αντιφάσεις», κατέληξαν τελικά στα συγκεκριμένα είκοσι άτομα.

Στο μεταξύ, σήμερα νέα αναβολή πήραν οι τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού που είχαν συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες μετά από έρευνες που έκανε στα σπίτια τους η κρατική ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών τότε είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί όπλα, κροτίδες και ραδιοπομποί. Σήμερα οι δικηγόροι τους ζήτησαν νέα αναβολή, καθώς δεν είχαν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία και το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 7 Φεβρουαρίου 2014. Μάλιστα, οι συλλήψεις των τεσσάρων ατόμων είχαν συνοδευτεί από σοβαρά επεισόδια, καθώς κάτοικοι και αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωποι, ενώ χρειάστηκε να γίνει ακόμη και ρίψη χημικών. Η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχο όταν χημικά έπεσαν κοντά σε σχολείο, με συνέπεια κάτοικοι, αλλά και μαθητές να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Από την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές και μέχρι πρόσφατα η κατάσταση στην Ιερισσό είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη, που έχουν «στρατοπεδεύσει» στην περιοχή τους. Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελείας εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη «πυροσβεστικού χαρακτήρα» με εκπροσώπους τω κατοίκων, της αστυνομίας, αλλά και της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
http://www.agelioforos.gr

0 σχόλια: